Samma idé, samma resultat!

Utsläppen av koldioxid och hälsofarliga luftföroreningar från varutransporter har minskat med 70% på Södertörn. Det är resultatet av att åtta Stockholmskommuner gått tillsammans för en samordnad varudistribution. På samma vis jobbar vi med att effektivisera bygglogistiken.

Storstäderna växer och skapar större utmaningar, men kan ge stora fördelar om man ser möjligheterna i att drivar utvecklingen. Vi anpassar oss efter framtidens utmaningar med varudistribution i förtätade stadsdelar. Smart bygglogistik med fokus på ’last mile’, och här finns många fördelar att vinna både för miljö, företag och tredje man. Vi har till exempel minskat varutransporten till byggprojektet Urban Escape mitt i centrala Stockholm med 82%, genom samordning av gods.

Tillsammans kan vi påverka framtiden och vår gemensamma miljö. Se klippet om Södertörn.

Dela:
Kommentera:

/