Servistik – ett logiskt val för exjobb

Vi har precis kickat i gång ett härligt samarbete med två drivna tjejer. Johanna Säreborn och Linda Bergström från universitetsutbildningen Samhällets logistik. De ska under de närmsta 11 veckorna att göra sitt exjobb tillsammans med oss på Saab. Arbetets syfte är att göra en flödeskartläggning för att identifiera våra mest kritiska flöden genom produktionen, alltså det linjeflöde av material som vi på Servistik sköter för Saab. Genom olika metoder ska dem analysera konsekvenserna och påverkan av produktionstakten. De ska bearbeta insamling av data, utföra beräkningar och eventuella observationer för att utforma en korrekt kartläggning.

Tjejerna kommer från universitetsutbildningen Samhällets logistik som berör olika kurser som bl.a Produktion och distribution, Beslutsmodeller, Grunder i logistik och lönsamhetsanalys. Utbildningen är en 3-årig kandidatexamen och är placerad på Linköpings Universitet. Utbildningen berör logistik, matematik, samhälle, ekonomi och ger insikter om logistikens betydelse för den hållbara utvecklingen. Den ger bred kunskap om logistikens påverkan och berör statistik, optimering, simulering, industriell ekonomi och samhälls- och trafikplanering. Utbildningen avslutas med ett valfritt examensarbete på uppdrag av ett företag inom aktuellt område. Och i detta fall utformades det i ett arbete mellan oss, Saab, Linda och Johanna.
Johanna och Linda fick kontakt med Saab på en arbetsmässa som deras sektion anordnar varje år, och genom detta fick tjejerna chansen att komma och prata med folk från både Saab och Servistik. Därefter utformades ett exjobb som presenterades för dem, och som de tyckte lät mycket intressant och valda att arbeta vidare med oss.

Vi är grymt stolta och tycker det är fantastisk roligt att få ta vara på två unga och hungriga talanger med stort engagemang för utveckling. Vi är nyfikna och ser fram emot deras slutresultat.NYFIKEN PÅ UTBILDNINGEN?
Rätt saker till rätt plats vid rätt tillfälle – det är det som är logistik. Vill du arbeta med logistiska utmaningar i samhället och näringslivet, och bli en viktig aktör i samhällets blodomlopp? Då ska du kanske plugga Samhällets logistik.
Läs mer om utbildningen HÄR!

Dela:
Kommentera:

Hitta oss

Kontakta oss

Kontakta Servistik Huvudkontor

  • Adress: Sofielund 3 Frössle, 585 99 Linköping
  • Växel: 010–214 75 00
  • E-post: info@servistik.se
/