Ett nytt Uppsala är på väg att skapas med Atrium Ljungberg

Tillväxten är hög i Uppsala, antalet invånare ökar med nio procent om året. För Atrium Ljungberg är Uppsala en prioriterad marknad där de satsar stort - fyra miljarder investeras etappvis de kommande åren. Gränbystaden är en av de mest expansiva delarna av Uppsala med fokus på helhetsmiljö med känsla.

Atrium Ljungberg och TL Bygg satsar på utvecklingen i Gränbystaden. På en minimal yta ska flertal aktörer samverka och producera både hyresrätter och kommersiella lokaler. I anslutning till gallerian som är Uppsalas enda handelsplats med allt under ett tak, planeras det för 450 nya bostäder vid Gränby Entré och Gränby Park. Det planeras även för utveckling och produktion av nya mötesplatser, restauranger, temalekplats, gröna stråk och mycket mer.

Nybyggnaderna i Gränbystaden kommer att vara BREEAM-certifierade, vilket betyder att ett antal miljöaspekter beaktas ur ett helhetsperspektiv i byggskede, förvaltning, drift och existens.

Läs mer om Atrium Ljungberg och projektet Gränbystaden på deras HEMSIDA


SERVISTIK - EN VIKTIG DEL I PROJEKTET
Servistik har fått i uppdrag av Atrium Ljungberg att sköta logistiken i Gränbystaden för södra utbyggnaden av Gränby centrum och två stycken hyreshus som ligger i anslutning till centrumbyggnaden. Byggprojektet är i uppstartsfasen och beräknas vara klart i början av 2019. Vi kommer att ta fram APD-planer, TA-planer och ansvara för samordning mellan dom olika projekten och deras drift. Vi säkerställer att projektets leveranser kommer i rätt tid och att transporter som väntar på sin lossningstid inte blockerar den övriga framkomligheten till och runt Gränby centrum, och att trafiken kommer fungera precis som vanligt under utbyggnaden. Utöver detta ser vi även se till att kunder och boende i området ska kunna ta sig till centrumet för att göra sina inköp oavsett om man går, cyklar, åker bil eller buss.

Härligt att få förtroende för att både planera och ansvara för driften av logistiklösningen. Vi är stolta över uppdraget och ser fram emot att vara en del av projektet av utvecklingen i Gränby centrum.

Dela:
Kommentera:

Hitta oss

Kontakta oss

Kontakta Servistik Huvudkontor

  • Adress: Sofielund 3 Frössle, 585 99 Linköping
  • Växel: 010–214 75 00
  • E-post: info@servistik.se
/