Mer än 25.000 färre transporter in till Stockholm city

Under de senaste 3 åren har vi levererat 4.282st slingbilar in till URBAN ESCAPE. Urban Escape är ett citykvarter mitt i centrala Stockholm, och det största stadsutvecklingsprojektet i Stockholm innerstad på flera decennier. Fem hus, fyra gator, två torg och en galleria mitt i city fylls nu med nytt liv i form av kontor, hotell, butiker, restauranger, caféer, barer och mötesplatser.

Servistik har det operativa ansvaret för bygglogistiken i byggprojektet. Vi har ett bygglogistikcenter strax utanför Stockholm, i Sätra. Ett tillfälligt lager där vi lagerlägger och samlastar material, som vi transporterar och bär in direkt till snickaren vid aktuell byggarbetsplats. Det ger snickaren och projektet en tydligare styrning. Kontroll på ditt byggmaterial ger en effektivare produktion och mindre svinn, och självklart en bättre arbetsmiljö för snickaren. Genom vår bygglogistiklösning har vi minskat antalet transporter in i Stockholm innerstad markant. I snitt innehåller en av våra slingbilar 7 leveranser, vilket innebär att vi med vår lösning styrt bort 25.692st transporter till Stockholm innerstad. Det förstår vi är bra men, vad ger det för effekter egentligen?

Jo, det finns självklart många fördelar med att minska antalet tunga transporter in till centrala stadsdelar. Som till exempel skapar de mindre trafik i stadskärnan, vilket ger oss en tryggare och säkrare stadsmiljö att vistas i. Självklart påverkar de också vår bullernivå och koldioxidutsläppen, rentav med hela 650 ton mindre. Tydliga effekter som ökar trivseln och välbefinnandet för oss människor i staden.

Tänk att ett projekt kan ge så stora positiva effekter, tänk då vad mycket mer vi kan åstadkomma tillsammans för miljön om vi alla hjälps åt. Vi tror på den framtida smarta staden!

Dela:
Kommentera:

Hitta oss

Kontakta oss

Kontakta Servistik Huvudkontor

  • Adress: Sofielund 3 Frössle, 585 99 Linköping
  • Växel: 010–214 75 00
  • E-post: info@servistik.se
/