Vad betyder internationella kvinnodagen för oss?

Internationella kvinnodagen har sitt ursprung i politiska sammanhang, då man fokuserar på kvinnors kamp för lika rättigheter och på den ojämställdhet som råder i samhället. I vår bransch är män överrepresenterade och vi vill självklart försöka jämna ut det och få en balans i företaget, och på marknaden.

Vi på Servistik jobbar för att öka jämställdheten, med en vision om att ha jämnvikt mellan män och kvinnor. 2016 satte vi upp ett delmål om att gå från 17% anställda kvinnor till 30%, år 2019. Senaste året har vi utfört 37 st rekryteringar, därav 38% kvinnor. En siffra som ska bli högre, men ändå påvisar att vi jobbar åt rätt håll.

Självklart är det personens kompetens och egenskaper som vi fokuserar på, för att få rätt person till rätt uppdrag med rätt förutsättningar. Vi tror på individen för ett jämställt samhälle!

Dela:
Kommentera:

Hitta oss

Kontakta oss

Kontakta Servistik Huvudkontor

  • Adress: Sofielund 3 Frössle, 585 99 Linköping
  • Växel: 010–214 75 00
  • E-post: info@servistik.se
/